Phemia de Boer

Experience Yourself. It Works !

Welkom!

Locatie

Phemia Move

Belgiepark 34

2408 CS  Alphen aan den Rijn

A. http://www.phemia.nl
A. info@phemia.nl

See the map

Follow Us

Lintjesregen 2021: deze inwoners uit Alphen aan den Rijn zijn koninklijk onderscheiden

Door • Alphens.nl • maandag 26 april 2021 om 13:30

Een feestelijk moment voor 21 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij ontvangen een koninklijke onderscheiding. De afgelopen dagen zijn de decorandi hiervan op de hoogte gebracht door burgemeester Liesbeth Spies.

Net als vorig jaar vindt de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen, oftewel lintjes, op een andere manier plaats. Burgemeester Liesbeth Spies heeft de afgelopen dagen 21 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn telefonisch mogen informeren dat zij onderscheiden zijn met een koninklijke onderscheiding. De lintjes worden op 30 april uitgereikt aan de decorandi.

Een overzicht van de gelukkigen die benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

·         .........

·         E.T.H. de Boer, Alphen aan den Rijn

·         .........

Uitgebreid overzicht

Inwoners krijgen niet zomaar een koninklijke onderscheiding. Benieuwd waarom deze inwoners van Alphen aan den Rijn een lintje hebben ontvangen? Voor Phemia de Boer, dat lees je hieronder.

Mevr. E.T.H. de Boer, Alphen aan den Rijn

Mevrouw De Boer is sinds 1978 bestuurslid en mede-oprichtster van de gymnastiekvereniging PAX te Hoofddorp. Nu één van de grootste verenigingen in Nederland met ongeveer 1800 leden. Mevrouw De Boer vindt bewegen belangrijk maar dan voor iedereen, voor jong en oud maar ook voor de zwakkere in onze samenleving. Mevrouw De Boer wil uitdragen dat bewegen voor iedereen is ongeacht welk “kenmerk” dan ook. Daarnaast is mevrouw De Boer sinds 1980 lid van de KNGU, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie waar zij bekend staat als een gediplomeerd sport- en dansdocente. Van 1980 t/m 1983 is mevrouw De Boer dans- en gymnastiekdocente geweest bij Gymnastiekvereniging Wilskracht te Alphen aan den Rijn en van 1983 t/m 2018 dans- en gymnastiekdocente bij Gymnastiekvereniging Propatria te Zoetermeer. Daarnaast is mevrouw De Boer vanaf 2005 dans’juf van Joyce, een vrouw met het syndroom van down. Mevrouw De Boer heeft niet alleen les gegeven aan Joyce maar heeft haar uitgedaagd tot wat ze als mens waard is. Mevrouw De Boer is nu zo ver met Joyce dat zij zelf les geeft aan een groepje op haar werk bij Ipse de Bruggen, waar mensen met een beperking wonen, leven en werken. Vanaf 2011 is mevrouw De Boer ook promotor bij Stichting Make-a-Wish, voorheen de Doe een wens stichting. Doordat haar buurjongen ziek was en een laatste wens had heeft zij zich vanaf dat moment ingezet voor Make-a-Wish. Ieder jaar loopt zij de Nijmeegse Vierdaagse om geld in te zamelen voor de stichting zodat zij nog meer wensen kunnen uitvoeren voor kinderen die ernstig ziek zijn. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. En dat dit impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Sinds 2015 is mevrouw De Boer bestuurder van Phemia Move. Phemia Move regelt beweeglessen voor ouderen die eenzaam zijn of in een moeilijke levensfase zitten zoals dementie,

Alzheimer of Parkinson. Ook tijdens de coronacrisis heeft mevrouw De Boer ervoor gezorgd dat de ouderen konden blijven bewegen op gepaste afstand.Copyright: Phemia Move 2020-2024